5 ویژگی رشد اجتماعی و عاطفی نوجوانان
شبکه تربیت کودکان: تغییرات اجتماعی و عاطفی در نوجوانی
. این انتقال بین کودکی و بزرگسالی منجر به تغییر سریع رفتارها، اختلالات هویت و احساسات قوی می شود. اگرچه این ویژگی ها می توانند والدین را ناامید یا گیج کنند، اما از نظر رشد طبیعی هستند و بخشی طبیعی از رشد یک نوجوان هستند.
احساسات ناپایدار
نوجوانان می توانند به سرعت خلق و خوی خود را تغییر دهند و بین شادی و ناراحتی و اعتماد به نفس و نگرانی در نوسان باشند. برخی از این تغییرات خلقی ناشی از منابع بیولوژیکی است. افزایش هورمون ها و تغییرات در ساختار مغز ناشی از رشد طبیعی بدن است. همچنین، تعاملات اجتماعی پیچیده مانند درگیری با دوستان، فشارهای مدرسه و آزمایش در روابط عاشقانه می تواند وضعیت هیجانی ناپایدار نوجوانان را تشدید کند.
هویت شخصی
نوجوانی زمانی است که نوجوانان شروع به کشف و اثبات هویت شخصی خود می کنند. در طول این دوره رشد، نوجوانان درگیر فرآیند جستجو برای یافتن جایی که با همسالان و جامعه به طور کلی تناسب دارند، می شوند. معمولاً نوجوانان احساس ناپایداری از خود دارند و برچسب های شخصی جدید را امتحان می کنند و با گروه های مختلف همسالان ارتباط برقرار می کنند. علاوه بر این، نوجوانان ممکن است در طول سال های نوجوانی برای تعریف هویت جنسی و جنسیتی خود دچار مشکل شوند. با توجه به "حقایق برای خانواده ها" آکادمی آمریکایی کودک و نوجوان، همانطور که توسط مرکز منابع ملی Early Head Start ذکر شده است، در حالی که این مسائل هویتی ناپایدار بخش رایج اوایل نوجوانی هستند، اما بین سنین 19 تا 21 سالگی تثبیت می شوند. .
روابط همسالان
در دوران نوجوانی، روابط با همسالان بر روابط با خانواده ارجحیت دارد. اگرچه تعاملات خانوادگی هنوز برای رشد نوجوانان مهم و ضروری است، نوجوانان اغلب بر ادراکات و ارزش های دوستان خود تأکید بیشتری می کنند. به همین ترتیب، در طول سال های نوجوانی، نوجوانان ممکن است به شدت تحت تأثیر باورها و رفتارهای همسالان خود قرار گیرند. در کنار تجربه محدود زندگی نوجوانان و مهارت های تصمیم گیری توسعه نیافته، نوجوانان اغلب در برابر فشار منفی همسالان آسیب پذیر هستند.
مرزهای استقلال و تست
نوجوانان اغلب قوانین و مرزهای والدین و معلمان را آزمایش می کنند. انجمن روانشناسی آمریکا توضیح می دهد که اگرچه این رفتار سرکش ممکن است برای والدین مخالف به نظر برسد، اما در بیشتر موارد، این رفتار ناشی از نیاز نوجوان به ایجاد خودمختاری، تجربه فعالیت های جدید و کسب استقلال بیشتر است.
. اگرچه نوجوانان می توانند از آزمایش مرزها در دوران نوجوانی سود ببرند، اما برای جلوگیری از تأثیرات منفی و دستیابی به پتانسیل بالقوه خود، همچنان به قوانین و مرزهایی نیاز دارند.
نگرش های خود محور
اغلب برای نوجوانان دشوار است که به شرایط از دیدگاه دیگران نگاه کنند. این تا حدی به دلیل ساختارهای مغزی در حال رشد آنهاست. بنابراین، نوجوانان ممکن است خودمحور باشند و بر نیازهای خود تمرکز کنند بدون اینکه در نظر بگیرند این نیازها چگونه بر دیگران تأثیر می گذارد. این فقدان ظاهری همدلی طبیعی است و معمولاً زمانی که یک نوجوان به پایان نوجوانی میرسد، برطرف میشود. با این حال، فقدان کامل همدلی در نوجوانان میتواند به معنای وجود یک مشکل اساسی زیربنایی سلامت روان باشد. اگر چنین است، با یک روانشناس متخصص صحبت کنید و به یک سایت روانشناسی کودک مراجعه کنید.